Антоний Александрович Рейнеке-Григорьев (antonio_rg) wrote,
Антоний Александрович Рейнеке-Григорьев
antonio_rg

Ко Дню Рождения Его Святейшества

Боже вечный, разстоящаяся собравый в соединение, и союз любве положивый им неразрушимый: благословивый Исаака и Ревекку, и наследники я Твоего обетования показавый: Сам благослови и рабы Твоя сия Алексия и Веры наставляя я на всякое дело благое. Яко Милостивый и Человеколюбец Бог еси, и Тебе славу возсылаем, Отцу, и Сыну, и Святому Духу, ныне и присно, и во веки веков, аминь



Сего ради оставит человек отца своего и матерь, и прилепится жене своей, и будета два в плоть едину: и яже Бог сопряже, человек да не разлучает. сам и ныне Владыко Господи Боже наш, низпосли Благодать твою Небесную на рабы твоя сия, Алексия и Веры: и даждь рабе сей во всем повиноватися мужу, и рабу твоему сему быти во главу жены, яко да поживут по воли твоей.
***
Помяни, Господи, рабу твою Веру. Прости ей, Господи, что не смогла она мужа своего от насильственного расторжения брака, монашества и архиерейства удержать, а затем и сама, брошенная, пошла по рукам. Душам их и многострадальной Церкви Российской было бы лучше, если бы оставались они, как и обещались пред Богом друг другу, до гроба мужем и женой.
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 23 comments